centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Ένα ακόμα ΣΚ δραστηριοτήτων 24-25 Φεβ 2024, του ΕΟΣ Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Ένα ακόμα ΣΚ δραστηριοτήτων 24-25 Φεβ 2024, του ΕΟΣ Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Ένα ακόμα ΣΚ δραστηριοτήτων 24-25 Φεβ 2024, του ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η Ομάδα Α΄ την Κυριακή περιπλανήθηκε στην βορειανατολική πλευρά του Ολύμπου ξεκινώντας από τους Αγ. Αποστόλους και το καταφύγιο του ΕΟΣ Βροντούς. Ακολουθήσαμε το μονοπάτι προς κρεβάτια και μετά το 2ο πλάτωμα και σε υψόμετρο 770μ περίπου κατηφορίσαμε αριστερά μέχρι το ρέμα του Παπά το οποίο και διασχίσαμε για να επιστρέψουμε από την απέναντι ράχη μέχρι το σημείο εκκίνησης. Η βροχή και η ομίχλη μας συνόδευσαν για ένα κομμάτι της διαδρομής δίνοντας έναν μαγικό τόνο στην όλη δραστηριότητα.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κατασκηνώνουν και άτομα που σκαρφαλώνουν

Η Ομάδα Β΄ το Σάββατο ξεκίνησε από τη θέση Πριόνια και ακολουθώντας την Κόψη Γομαροσταλίου μετά από πέντε περίπου ώρες και αφού περάσαμε το συρματόσχοινο προσεγγίσαμε το Οροπέδιο των Μουσών όπου ο καιρός έκλεισε δημιουργώντας το απόλυτο white out. Με μεγάλη προσοχή ακολουθώντας τα σιδερένια κολονάκια προσεγγίσαμε το φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» όπου και ξεκουραστήκαμε και ανακτήσαμε δυνάμεις. Το επόμενο πρωινό ξυπνήσαμε στις πέντε το πρωί για να επιχειρήσουμε ανάβαση στον Μύτικα αλλά οι συνθήκες ήτανε απαγορευτικές με ομίχλη και πολύ αέρα. Οι συνθήκες αυτές παρέμειναν μέχρι τις οκτώ το πρωί και οι αρχηγοί της ομάδας αποφάσισαν την αναβολή της προσέγγισης της κορυφής.

Στις εννιά ξεκινήσαμε την επιστροφή με ομίχλη μέσω του περάσματος του «Γιώσου» προσεγγίσαμε τον «Λαιμό», όπου ξεκίνησε και η χιονόπτωση και μετά την Σκούρτα, μέσω του «Ντιρέκι» φτάσαμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας . Εν συνεχεία και κάτω από συνεχόμενη βροχή φτάσαμε στην Θέση «Γκορτσιά» και επιστρέψαμε με αυτοκίνητα στα Πριόνια όπου και απολαύσαμε τα εδέσματα στην ομώνυμη ταβέρνα του φίλου Δημήτρη..

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας που μας ακολούθησαν στις δραστηριότητες των δυο ομάδων αλλά και τους αρχηγούς των ομάδων για την ασφάλεια και τις χρήσιμες οδηγίες τους.

Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη πορεία της Κυριακής στον Κάτω Όλυμπο και την κορυφή «Μεταμόρφωση» 1.588μ, σε μια υπέροχη κυκλική πορεία.

Ε.Ο.Σ Κατερινης


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.