centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Οι ανθισμένες κερασιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που τέρπει και γαληνεύει τις ανθρώπινες ψυχές και αναμφίβολα διεγείρουν ευχάριστα τα βλέμματα όλων μας

Οι ανθισμένες κερασιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που τέρπει και γαληνεύει τις ανθρώπινες ψυχές και αναμφίβολα διεγείρουν ευχάριστα τα βλέμματα όλων μας

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Οι ανθισμένες κερασιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που τέρπει και γαληνεύει τις ανθρώπινες ψυχές και αναμφίβολα διεγείρουν ευχάριστα τα βλέμματα όλων μας. Στις αρχές της άνοιξης το ροζ εμβληματικό χρώμα του ροδοειδούς φυτού, αφυπνίζει μια στοχαστική διάθεση των ανθρώπινων συναισθημάτων, μάλιστα σε πολλές χώρες του κόσμου οι κοινωνίες εξυφαίνουν το φαινόμενο με συνοδεία παραδόσεων.

Με αφορμή την ανθοφορία της κερασιάς που αποτελεί το πρώτο ανθισμένο δέντρο προμηνύοντας τον ερχομό της άνοιξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ξεκίνησε ήδη ένα πρόγραμμα αγροτουρισμού με τίτλο «Ανθισμένες Διαδρομές» του Λευκάδιου Χερν, κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου/Angela Gerekou.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο με πυρηνόκαρπο

Το πρόγραμμα «Ανθισμένες Διαδρομές» αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει τουρίστες και να τους οδηγήσει να επισκεφθούν περιοχές της Ελλάδας όπου υφίστανται ανθοφορίες φυτών.

Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου/Angela Gerekou στην προ μηνών επίσκεψή της στην Πιερία, πρότεινε το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα των «Ανθισμένων Διαδρομών» να υλοποιηθεί και στο νομό Πιερίας, γνωρίζοντας ότι κυρίως δύο περιοχές, ο Κολινδρός και η Ράχη παράγουν μοναδικής αξίας κεράσια που κατακλύζουν τις διεθνείς αγορές.

Έτσι λοιπόν στις «Ανθισμένες Διαδρομές» που πραγματοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προσπαθώντας να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την πρωτογενή παραγωγή όσο και τον τοπικό πολιτισμό της κάθε περιοχής, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)-Olympus Riviera Greece εντάσσει το θεσμό των «Πιερικών Ανθισμένων Κερασιών», καθότι η Πιερία διαθέτει περιοχές με πλούσια παραγωγή του γευστικού φρούτου, λειτουργώντας πάντα με εξωστρέφεια και στόχευση να υποβοηθήσει τον τοπικό μας τουρισμό,

Το επόμενο άμεσο διάστημα ο Π.Ο.Τ.Α.Π. θα υλοποιήσει στη Ράχη και τον Κολινδρό την προαναφερόμενη δράση, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αντικρύζουν πρωτίστως τα πανέμορφα λουλούδια των ανθισμένων κερασιών που ασφαλώς φτιάχνουν τη διάθεση, αλλά και να απολαύσουν τα προσφερόμενα τοπικά εδέσματα με παράλληλες ποιητικές αναφορές.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που μελετούν

Λεπτομέρειες της δράσης συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο μου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, η Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Ναβροζίδου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης και Πρόεδρος του Α.Σ. Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς» κ. Δημήτρης Ντούρος, ο πρώην Δήμαρχος Κολινδρού κ. Θωμάς Σολοποτιάς, ο Οικονομικός διαχειριστής του ΠΟΤΑΠ και μέλος του Δ.Σ. κ. Στέλιος Ούζας, οι παραγωγοί από την περιοχή του Κολινδρού κ.κ. Νίκος Πλατσάς, Γιώργος Γιάννος και Αθανάσιος Πάσχος.

Υλοποιούμε μια ακόμα δράση στον τουριστικό ορίζοντα της Πιερίας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε οφέλη και στην κοινωνία της υπαίθρου. Οι «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» προδιαγράφουν ένα μοναδικό τοπίο. Το αξιοποιούμε με τον συνδυασμό ψυχικών ανατάσεων, ποιητικών εκφράσεων και γαστρονομικών απολαύσεων των τοπικών εδεσμάτων. Πρωτοστατούμε παραγωγικά και προχωρούμε δυναμικά.

Σοφία Μαυρίδου


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.