centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , παρουσιάσαμε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το ολόφρεσκο πρόγραμμα του #KOUZINA_2024, ως μέρος του συνολικού προγράμματος προβολής, το οποίο ενισχύει όλες τις τουριστικές επιτυχίες του Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle φέρνοντας κοντά τους προορισμούς που προσεγγίζει ή δικτυώνεται και τις τουριστικές αγορές που στοχεύει.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, παρουσιάσαμε το ολόφρεσκο πρόγραμμα του #KOUZINA_2024

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , παρουσιάσαμε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το ολόφρεσκο πρόγραμμα του #KOUZINA_2024, ως μέρος του συνολικού προγράμματος προβολής, το οποίο ενισχύει όλες τις τουριστικές επιτυχίες του Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle φέρνοντας κοντά τους προορισμούς που προσεγγίζει ή δικτυώνεται και τις τουριστικές αγορές που στοχεύει.
❇️Το 2024 το KOUZINA συνθέτει αφηγήματα γαστρονομίας και πολιτισμού, διαρκώντας 4 ολόκληρους μήνες (15.5.24 – 15.9.24). Ο Δήμος Αριστοτέλη, μέσα από την ανάδειξη της παραδοσιακής και υψηλής γαστρονομίας, αλλά και των τοπικών του προϊόντων καταδεικνύει εμπράκτως τον τρόπο με τον οποίο η γαστρονομία αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στην υγιή ανάπτυξη και πολιτιστική αναγνώριση των σύγχρονων τουριστικών προορισμών.
❇️ Μέσα από ένα πλάνο δραστηριοτήτων, που προωθεί τις γαστρονομικές επιρροές της Ανατολικής Χαλκιδικής και τα πολιτιστικά – πολιτισμικά της δρώμενα, το KOUZINA 2024 συνδέεται άρρηκτα με την αναβίωση ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ. Παράλληλα, γίνεται αφορμή νέας δικτύωσης της Ουρανούπολης με την Μπάνια Λούκα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ως δράσης του προγράμματος με τίτλο «γνωρίζω τα Δυτικά Βαλκάνια» του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
❇️ Μέσω του KOUZINA 2024, 14 σημεία υποδοχής προωθούν τις τουριστικές αξίες τους: #Ιερισσός, #Ολυμπιάδα, #Ουρανούπολη, #Αθωνικός_Κόλπος, #Παλαιοχώρι, #Στανός, #Αμμουλιανή, #Νέα_Ρόδα, #Ακτή_Κομίτσα, #Ξηροποτάμι, #Αρναία, #Στρατώνι, #Μεγάλη_Παναγία, #Στάγειρα και #Νεοχώρι..Το KOUZINA 2024 συνοψίζει τις δράσεις του, σύμφωνα με τον ακόλουθο σχεδιασμό:
➡️15 – 18.5.24 Η αρχαιοελληνική κουζίνα και Τα ΣυμπόσιαΔιεθνές Συμπόσιο, με τίτλο «από τον Αριστοτέλη στον Άθωνα»: υπαίθριες συνεδρίες σε αρχαιολογικούς τόπους προβάλουν χώρους σπουδαίας πολιτιστικής ιστορικότητας και φωτίζουν την ανθρώπινη πορεία από τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι το Βυζάντιο και το σήμερα.
➡️18 & 19.5.24 Η αρχαιοελληνική κουζίνα και Οι ΓιορτέςΓιορτές του δρόμου, αφιερωμένες σε διαχρονικές αξίες: «Στο ελαιόλαδο και στα τσιγαριαστά» στο Παλαιοχώρι, που απλώνει τα καλλιγραφένια στρωσίδια του, για να υποδεχθεί τους μακεδόνες Μωμόγερους της Βέροιας,«Στους καφενέδες και στα τυροπιτούδια» στο Στανό, που οργανώνει πομπή αναπαράστασης μακεδονικού γάμου της αρχαιότητας ανάμεσα σε παραδοσιακά καφενεία, στολισμένους με στρωσίδια δρόμους, σχάρες με ντόπια λουκάνικα και σπουδαίες αναδρομές βιοπάλης από τους γεραίτερους κτηνοτρόφους.
➡️23 – 26.5.24 Η θαλασσινή κουζίνα οι al mare μακαρονάδες της ΙταλίαςΗ έκθεση στον Πύργο της Ουρανούπολης, η οποία προωθεί στις τουριστικές αγορές την τοπική ταπητουργική παράδοση, συνοδεύεται από τη γαστρονομική σύνδεση της θαλασσινής κουζίνας με εκείνη της Ιταλίας: 4 ημέρες, 4 αντιπροσωπευτικές ιταλικές μακαρονάδες, καμωμένες με πρώτη ύλη και θαλασσινά από τον Άθωνα.
↘️12 – 15.6.24 Η μεσογειακή κουζίνα της Μάλτας (τιμώμενος μεσογειακός προορισμός)Μαλτέζοι δάσκαλοι της γαστρονομίας παρουσιάζουν τέσσερις εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας σε τέσσερα «θαλασσινά σημεία» της Ανατολικής Χαλκιδικής.➡️20 – 23.7.24 Η μοναστηριακή κουζίνα και η αρετή του Κομφούκιου (Aristotle – Comfucius Project)Κινέζοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί και ακροβάτες πραγματοποιούν παραστάσεις και σπονδές στην αγορά των Αρχαίων Σταγείρων και στο Θέατρο των Νέων Ρόδων, ενώ Κινέζοι chef παρουσιάζουν κινέζικη μοναστηριακή κουζίνα ανοιχτά του Άθωνα.
➡️10 – 13.8.24 Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και οι χοροί των ΚοζάκωνΑμμουλιανή, Ιερισσός, Αρναία και Μεγάλη Παναγία υποδέχονται Κοζάκους χορευτές, παρατηρούν τους μεγαλειώδεις χορούς τους και φτιάχνουν μαντί – ένα παραδοσιακό ποντιακό ραβιόλι με γέμιση από αρνίσιο κιμά και μπαχαρικά
.➡️6 – 8.9.24 Η Φλώρινα, τιμώμενος ελληνικός (μακεδονικός) προορισμός Τρεις ολόκληρες ημέρες αφιερωμένες στη γαστρονομία και στις χάλκινες μακεδονικές μουσικές της Φλώρινας, βασισμένες σε ήχους τρομπέτας, σαξόφωνων και κλαρίνων.
➡️9 – 13.9.24 Οι προίκεςΜία ολόκληρη εβδομάδα γαμήλιες προίκες απλώνονται στην Αμμουλιανή, στη Μεγάλη Παναγία, στο Παλαιοχώρι, στο Νεοχώρι, στο Στανό και στην Αρναία. Η αναβίωση που γαμήλιου εθίμου συνοδεύεται από παρουσίαση των γαμήλιων εδεσμάτων.
➡️14 – 15.9.24 Ο αρνιώτικος γάμος Στην Αρναία αναβιώνει ο αρνιώτικος γάμος με ρίζες από την αρχαιότητα, που έλκει την καταβολή του από τα φυσικά αριστοτελικά στοιχεία.
❇️Το KOUZINA 2024 αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αριστοτέλη, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη. Επικεφαλής chef του είναι η Ντίνα Νικολάου. Στις δραστηριότητές του συμμετέχουν 22 τοπικοί φορείς, πάνω από 150 τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης και εκατοντάδες εθελοντές. Ολόκληρο το πρόγραμμα με αναλυτικές περιγραφές για την κάθε δραστηριότητα θα διαβάσετε εδώ: http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events

Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.