centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο #Παλέρμο Σικελίας υπέγραψε ο #Δήμος_Αριστοτέλη

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο #Παλέρμο Σικελίας υπέγραψε ο #Δήμος_Αριστοτέλη

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο #Παλέρμο Σικελίας υπέγραψε ο #Δήμος_Αριστοτέλη

✅Σε ενίσχυση της θεματικής τους δικτύωσης προχώρησαν ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο Δήμος Παλέρμο Σικελίας, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος με τον Ιταλό ομόλογό του Roberto Lagalla για σχολικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

✅Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Αριστοτέλη με επικεφαλής τον κ. Βαλιάνο στο Παλέρμο και στη διάρκεια τελετής παρουσίασης της Ανατολικής Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού πολιτιστικών και σχολικών αποδράσεων.

✅Συμμετείχε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Σικελίας (Fiavet Sicilia) ενώ στο συντονισμό και στην οργάνωση συνέβαλαν το Προξενείο της Ελλάδας στο Παλέρμο και η Επίτιμη Πρόξενος, Renata Lavagnini. Την επίσημη αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη πλαισίωσε ως μόνιμος εταίρος το Επιμελητήριο Χαλκιδικής – Halkidiki Chamber, με την εκπρόσωπο του Korina Zolla

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και αίθουσα σύνταξης

✅O Δήμαρχος του Παλέρμο Roberto Lagalla και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος συμφώνησαν πως «αποτελεί το πρώτο βήμα μιας επικείμενης αδελφοποίησης».

✅«Μας ενώνει η ελληνικότητα και η ελληνική προέλευση» είπε ο Δήμαρχος του Παλέρμο Roberto Lagalla, αναφερόμενος σε κοινές πτυχές της ιστορίας, όπως αυτή καταγράφηκε στις ελληνικές αποικίες της Magna Crecia και της Σικελίας. «Μας συνδέει ο κλασσικός πολιτισμός και η μακεδονική διαδρομή στο χρόνο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο έργο του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου.

✅Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική της συνεργασίας των μεσογειακών προορισμών, οι οποίοι μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο» (του Δήμου Αριστοτέλη) καλούνται να γνωρίσουν ο ένας τον πολιτισμό, τη συμπεριφορά, τις συνήθειες και τις καταβολές του άλλου.

✅Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης της Σικελίας, Giuseppe Pierro, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα «οι Σικελοί μαθητές και σπουδαστές να επισκεφθούν και να εκπαιδευτούν στο γενέθλιο τόπο του Αριστοτέλη».

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα

✅Τη Fiavet Sicilia εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Gianluca Glorioso και η Αντιπρόεδρος Carolina Castellucci, η οποία διοχέτευσε αρμοδίως την πληροφορία σε σχολεία της περιοχής και στα τουριστικά γραφεία -μέλη της Ένωσης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί άμεσο ενδιαφέρον από σικελικά σχολεία, ενταγμένα κυρίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus.

✅O chef ambassador της Ανατολικής Χαλκιδικής Panos Tziourtzioumis πρόσφερε στους παρευρισκόμενους γεύσεις αγιορείτικης θαλασσινής κουζίνας.

Tιμώμενος οίνος ήταν το εξαιρετικό rose Orator (ρήτορας) της Akrathos NewLands Winery, που ταξίδεψε από τους βιολογικούς αμπελώνες της Μεγάλης Παναγίας μέχρι το Παλέρμο ειδικά για την περίσταση.

✅Η συνέχεια της πρωτοβουλίας αναμένεται τον Μάιο στην Ιερισσό, καθώς Ιταλοί Αυτοδιοικητικοί και άνθρωποι του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος του Παλέρμο, πρόκειται να παραστούν στο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο «Following Aristotle» ιστορώντας τη σύνδεση της Σικελίας με τις αριστοτελικές αναφορές.

✅Στο διάστημα που μεσολαβεί ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τα τοπικά Λύκεια και σικελικά σχολεία προετοιμάζει φακέλους ένταξής του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus, το οποίο θα ενισχύσει τις σχολικές ανταλλαγές.

Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.