centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, και οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Vaggelis Kourkoutidis Memorial Indoor Jumping Festival το οποίο διοργάνωσαν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ο ΕΡΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1877.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Vaggelis Kourkoutidis Memorial Indoor Jumping Festival

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, και οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Vaggelis Kourkoutidis Memorial Indoor Jumping Festival το οποίο διοργάνωσαν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ο ΕΡΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1877.

Συμμετείχαν 68 αθλητές και αθλήτριες από 37 σωματεία της Ελλάδος καθώς και αθλητές από την Κύπρο και την Τουρκία

Κατά τη διάρκεια των αγώνων πέτυχαν τα όρια συμμετοχής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου στο ύψος ο Γιάννης Τσορλιανός του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης με επίδοση 2.00μ, η Αναστασία Μπουμπουλίδη του ΓΣ ΚΗΦΗΣΙΑΣ στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 4.00μ και η Γεωργία Τρανού στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 3.65.

Η επίδοση της Αναστασίας Μπουμπουλίδη είναι και πάνω από το όριο συμμετοχής που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Ξεχώρισαν οι επιδόσεις του Γιάννη Ρίζου αθλητή του ΑΣ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο επί κοντώ με 5.20 (ύψος από το οποίο ξεκίνησε τις προσπάθειές του), του Αντώνη Μέρλου του ΠΑΟΚ στο Ύψος με 2.14, της DEMET PARLAK από την Τουρκία στο επί κοντώ με 4.20, της Μαρίας Στεφανοπούλου του ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο μήκος με 6.03, της Ναταλίας Μπέση του ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ στο μήκος με 6.03 του Αντώνη Στυλιανίδη του ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο μήκος με 7.29μ και της 17χρονης Ευγενίας Μαρίας Παναγιώτου στο επί κοντώ με 3,85μ (έκανε καλές προσπάθειες στο 4.00μ), και των νεαρών αθλητών του Μήκους Ζαχαρόπουλου Αριστείδη του ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ και Μυλώνα Δημήτρη του ΑΙΟΛΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με επιδόσεις 7.19 και 7.14 αντίστοιχα. Στο τριπλούν Ανδρών ο Αλέξανδρος Αθανασίου του ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ πέτυχε επίδοση 15.11

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι επιδόσεις υπολογίζονται στο raking και ως όρια επίτευξης για Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την εξέλιξη των αγώνων παρακολούθησαν και μέσω της εφαρμογής roster περισσότεροι από 3000 φίλαθλοι του στίβου.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη συμβολή τους στη διοργάνωση στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Κουρκουτίδη ήταν παρούσα στη διοργάνωση και οι κόρες του Αθηνά Κουρκουτίδου και Γωγώ Κουρκουτίδου με τους συζύγους τους παρακολούθησαν τη διοργάνωση και απένειμαν τα έπαθλα στις νικήτριες του επί κοντώ γυναικών.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσίας ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Καζαντζίδης Γιώργος, ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λαζαρίδης Αμβρόσιος και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Κυριακή Γιαννακίδου. Τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών εκπροσώπησε η τοπική σύμβουλος Πεύκων Δέσποινα Αρζόγλου.

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν οι κκ Γιάννης Θεμελίδης, Γιάννης Λιούμπας και Γιάννης Μυστακίδης και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αναστάσιος Τομπούλης.

Τις προσπάθειες των αθλητών παρακολούθησε και ο τεχνικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Μελέτογλου.

Την παρουσίαση και την περιγραφή έκανε ο Δημοσιογράφος Μιχάλης Μελισίδης

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι τοπικές επιχειρήσεις τις οποίες ευχαριστούμε.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr)

(6) Γραφείο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης | Facebook


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.