centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Δήμος Κορδελιού «Γιορτή των γραμμάτων»

Δήμος Κορδελιού «Γιορτή των γραμμάτων»

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Δήμος Κορδελιού «Γιορτή των γραμμάτων»

« Φως στο σκοτάδι της ζωής μας οι τρεις Ιεράρχες»

Αμέσως μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα παρουσία των Δημάρχων Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, Δήμαρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προέδρου της ΚΕΔΕ k. Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, μελών της διοίκησης του δήμου, εκπαιδευτικών κ. α.

πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς, Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, η θεσμική εκδήλωση εις Μνήμη των Τριών Ιεραρχών, που οργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας –Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας.

Την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» άνοιξε η Χορωδία Ψαλτικής Τέχνης “ΆΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ” με Χοράρχη τον κ. Ιωάννη Μπουλούκα, με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και ακολούθησε η ευλογία από τον Προϊστάμενο του ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Γεώργιο Μίλκα,

ο οποίος αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, στον σύντομο χαιρετισμό του, εστίασε στο απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών στο οποίο οι Τρείς Ιεράρχες αναφέρονται ως «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» και είπε στους μαθητές

« Φωστήρες παιδιά μου είναι τα αστέρια, και τα αστέρια είναι μια μεγάλη παρηγοριά, μέσα στο σκοτάδι που ζούμε. Αν λοιπόν θέλουμε φως στο σκοτάδι της ζωής μας, ας έχουμε ως φωτεινό σηματοδότη τα αστέρια και το φως των Τριών Ιεραρχών.

«Χρόνια πολλά στα παιδιά μας που μορφώνονται και σπουδάζουν, χρόνια πολλά στους δασκάλους που νοιάζονται περισσότερο απ’ όλους για τα παιδιά μας μετά από εμάς τους γονείς, χρόνια πολλά σε όλους τους ανθρώπους της εκπαίδευσης. Σήμερα τιμούμε την Παιδεία και όλους όσοι προσπαθούν μέσω της μόρφωσης να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία. Παράλληλα, τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, οι οποίοι ”πάντρεψαν” δύο μεγάλες ιδέες: τον Ελληνισμό, ο οποίος από την αρχαιότητα διέδωσε τα γράμματα, τις τέχνες, την άμιλλα και τον πολιτισμό, με τη χριστιανική θρησκεία μας, που δίδαξε την αγάπη για το συνάνθρωπο. Αυτό το κατάφεραν οι Τρεις Ιεράρχες, οι πνευματικοί φάροι για όλους μας, τη διδασκαλία των οποίων πρέπει να τηρούμε όπως το Ιερό Ευαγγέλιο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και μητέρα 2 παιδιών στην ηλικίας σας και μαθητών σε σχολεία του Δήμου μας, σας συγχαίρω και σας εύχομαι πρώτα απ’ όλα υγεία και καλή πρόοδο. Συγχαίρω επίσης από καρδιάς τους γονείς σας και τους καθηγητές σας που είναι «οι οδηγοί» της επιτυχίας σας και σας παρακαλώ να μην ξεχάσετε ποτέ παιδιά, ότι η ζωή, είναι ένας διαρκής αγώνας κόπου και μάθησης και ότι ανταμείβει πάντα αυτούς που προσπαθούν. Η Διοίκηση μας έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα Παιδείας, και ο αγώνας μας για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης άρχισε. Αγαπητά μας παιδιά εσείς είστε το μέλλον και εμείς επενδύουμε στο μέλλον του τόπου μας δηλαδή σε σας στα παιδιά μας» είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Παιδείας –Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων κ. Σύμινα Καλού

Αμέσως μετά θα ακολούθησαν οι Βραβεύσεις και οι Απονομές στους 495 μαθητές και στους 73 εκπαιδευτικούς των 23ων Σχολείων που διακρίθηκαν σε Πανελλαδικούς και Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς.

Την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΚΜ, Στάθης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μίμης Κεραμιδάς, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σίτσας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, Παναγιώτης Καμπαρούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Ξενιτόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Κατσούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Καλαϊτζίδης, Αικατερίνη Κυριαζίδου και Ηλίας Λιάπης, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Χερκελετζής, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου.

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.