centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία του Δημάρχου , των νέων Δημοτικών Συμβούλων και των συμβούλων ενότητας στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία του Δημάρχου , των νέων Δημοτικών Συμβούλων και των συμβούλων ενότητας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία του Δημάρχου , των νέων Δημοτικών Συμβούλων και των συμβούλων ενότητας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ζήτησε από τους 35 δημοτικούς συμβούλους και τους 38 συμβούλους των τοπικών ενοτήτων να υπηρετήσουν με σεμνότητα τον τόπο και τους πολίτες

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι των τοπικών ενοτήτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ορκίστηκαν σήμερα να υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δήμο και τους δημότες στην τελετή που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησής κυρίως για τους πρωτοεκλεγέντες. Μάλιστα τα «πρωτάκια» του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων ευθύνονταν κυρίως για τον πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση αφού πολλοί από αυτούς συνοδεύονταν από μέλη της οικογένειας τους και φίλους.

Την τελετή ορκωμοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας και η εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασία Γεωργιάδου.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χαρακτήρισε τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών έναν καλό άξιο και πιστό συνεργάτη που αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του τόπου του αλλά και ευρύτερα της «Εσπερίας Θεσσαλονίκης» όπως συνηθίζει να αποκαλεί τη Δυτική πλευρά της πόλης. «Προσθέτετε έναν ακόμη κρίκο δήμαρχε, τόνισε, στην ιστορία της περιοχής σε χρόνια θυμωμένα». Τέλος, ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι μία συμμαχία για το καλό και την ομορφιά του τόπου. «Μία ανθοδέσμη», όπως είπε, «στην οποία ο καθείς με το προτέρημά του καταθέτει στην τράπεζα της διακονίας».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αφού ευχήθηκε σ όλους καλή θητεία ευχαρίστησε εκτός από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Νεαπόλεως και τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που παραβρέθηκαν στην τελετή, δίνοντάς τους το λόγο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υπογράμμισε ότι αυτός που μίλησε και είπε πολλά για τον Σίμο Δανιηλίδη ήταν ο λαός που του εμπιστεύτηκε για 8η φορά το τιμόνι του δήμου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών έχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο DNA του. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έκανε λόγο για «δήμο υπόδειγμα που έχει αφήσει έργο και αποτύπωμα θετικής προσφοράς, έναν δήμο από τον οποίο ξεκίνησα να ενημερώνομαι και θα συνεχίσω κυρίως για τα θέματα ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής». Ο βουλευτής Δημήτρης Κούβελας εκτίμησε πως ο Σίμος Δανιηλίδης έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις του κόσμου του δήμου Νεάπολης-Συκεών και δήλωσε σύμμαχος στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής. Η Αναστασία Γεωργιάδου αναφέρθηκε στα λόγια του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη τονίζοντας την ανάγκη ενότητας στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ως επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» αναφέρθηκε στον ακρωτηριασμό των αρμοδιοτήτων που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισήμανε ότι οι δήμοι βρίσκονται σε οικονομική κατάρρευση, υπογράμμισε ότι εξαιτίας αυτών των επιλογών της κυβέρνησης η 5ετία που ακολουθεί θα είναι δυσκολότερη, υποσχέθηκε όμως πως οι κοινωνικές παροχές θα ενισχυθούν αφού η κοινωνική πολιτική είναι σημαντική σε έναν δήμο όπως ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με δημότες οι οποίοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος. Κλείνοντας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και υποσχέθηκε να τους δικαιώσει και να μην τους προδώσει. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους συνεργάτες του να έχουν υπόψιν τους ότι «θα αγωνιζόμαστε πάντα χωρίς υπεροψία και αλαζονεία».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» Αλέξανδρος Γουσόπουλος ανέφερε ότι η παράταξη του όπως κάνει πάντα θα αγωνιστεί με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλη Αλλιώς» Γιάννης Λαθήρας υπογράμμισε ότι οι αγώνες δεν γίνονται μέσα στην ΠΕΔ-ΚΜ ή τα άλλα όργανα των ΟΤΑ αλλά στους δρόμους και αυτό ακριβώς σημαίνει λαϊκή αυτοδιοίκηση.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών τα έδρανα θα μοιράζονται τρεις παρατάξεις. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Σίμο Δανιηλίδη καταλαμβάνει τις 28 από τις 35 συνολικά έδρες του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταγράφοντας ποσοστό 78,80.

Τέσσερις έδρες καταλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γουσόπουλο και ποσοστό 12,16% και τρεις η «Πόλη Αλλιώς – Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών» με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα και ποσοστό 9,04%.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που συναποτελούν το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών κατά παράταξη είναι οι εξής:

«Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Σίμο Δανιηλίδη

Δημήτριος Απατσίδης

Αριστείδης Γαλανός

Αικατερίνη (Κατερίνα) Τσουκαλά

Στέλιος Γκατζές

Ειρήνη Καγιαμπίνη

Θεόδωρος Κυζιρίδης

Απόστολος Συμεωνίδης

Παρασκευή (Παρή) Γενίτσαρη

Λάζαρος Ωραιόπουλος

Σοφία Ασβεστά

Στυλιανός Ρουμελιώτης

Αλεξάνδρα Τερζίδου

Ιωάννα Αλεξιάδου

Μιχαήλ Βουλγαρίδης

Απόστολος (Πενλόγλου) Παπάζογλου

Αναστάσιος (Τάσος) Τσακιρίδης

Βασίλειος Ανταβαλής

Ιωάννης Καϊλάρης

Ιωάννης Ζαρίφης

Σταυρούλα Δόλια-Χαριτίδου

Ιωάννης Βαρυτιμιάδης

Πολυξένη (Τζένη) Ευθυμιάδου

Γεώργιος Καστανίδης

Μηνάς Στιντσιούδης

Νικόλαος Βαρσάμης

Σοφία Ανδριανίδου

Ευγενία Δασκαλάκη-Νιάρχου

Αθανάσιος Δεντσικιώτης

«Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γουσόπουλο

Αλέξανδρος Γουσόπουλος

Σταύρος Τριλυράκης

Ρόζα Μπατζάκα

Παναγιώτα Κορομπόκη

«Πόλη Αλλιώς-Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης-Συκεών» με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα

Ιωάννης Λαθήρας

Μαρία Κυπραίου

Γεωργία Λιβάκα

                    Οι νέοι τοπικοί σύμβουλοι δημοτικών ενοτήτων

Αναλυτικά οι τοπικοί σύμβουλοι που συναποτελούν τα τοπικά συμβούλια ανά δημοτική ενότητα είναι οι εξής:

Δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου

«Νέα Αυτοδιοίκηση»

Κωνσταντίνος Ταχτατζής

Παναγιώτης Ραΐζης

Χρήστος Παπαφίδης

Αλεξάνδρα Βόζιου

«Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών»

Μαρία Λιβά

Δημοτική ενότητα Νεάπολης

«Νέα Αυτοδιοίκηση»

Χριστίνα Τερζή

Γεώργιος Βασιλειάδης

Γεώργιος Βουκουρεσλής

Ευαγγελία Γεωργαλά-Κουσουλάκη

Ειρήνη Βασιλειάδου

Δέσποινα Παναγιωτίδου

Σοφία Ιακωβίδου

Ιωάννα Ζαφειρίου

Κλεονίκη Ξιμίνη

«Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών»

Γεώργιος Κατσάνης

«Πόλη Αλλιώς-Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης-Συκεών»

Εμμανουήλ (Μανώλης) Τασόγλου

Δημοτική ενότητα Πεύκων

«Νέα Αυτοδιοίκηση»

Διονύσιος Βλέτσης

Κυριακή (Κική) Αμοιρίδου

Μαρία Μαλλίνη

Βασίλειος Πολύτσινος

Αθανάσιος Μπούτσικος

Ιωάννα Ίτσιου

Δέσποινα Αρζόγλου

Πέτρος Αλεξανδρίδης

Ιωάννης Χοροζίδης

Δημήτριος Τσιργογιάννης

«Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών»

Μαρία Πετίκη

Δημοτική ενότητα Συκεών

«Νέα Αυτοδιοίκηση»

Συμεών (Σίμος) Ανταβαλής

Γλυκερία Νιφτανίδου

Αθανασία (Σούλα) Ωραιοπούλου-Χατζηγιάννη

Ειρήνη (Ρένα) Αυγερινού

Πηνελόπη Δαμιανίδου

Αθηνά Παπαδοπούλου-Σκαρπέλου

Νικόλαος Δάλλας

Νικόλαος Βασαΐτης

Κοσμάς Καμπούρογλου

«Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών»

Στέργιος Ντόγκας

«Πόλη Αλλιώς-Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης-Συκεών»

Πανδώρα (Δώρα) Λαθήρα

https://www.dimosneapolis-sykeon.gr


Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.