centernews.gr

Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

«Υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση – Ο κόσμος χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, μαχητικότητα και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Εκεί επενδύει η Νέα Αριστερά με σχέδιο, προτάσεις και ριζοσπαστικό ρεαλισμό»

«Υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση – Ο κόσμος χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, μαχητικότητα και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Εκεί επενδύει η Νέα Αριστερά με σχέδιο, προτάσεις και ριζοσπαστικό ρεαλισμό»

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.

«Υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση – Ο κόσμος χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, μαχητικότητα και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Εκεί επενδύει η Νέα Αριστερά με σχέδιο, προτάσεις και ριζοσπαστικό ρεαλισμό»

Συνέντευξη στη Δέλτα Τηλεόραση

Συνέντευξη στη ‘’Δέλτα Τηλεόραση’’ παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης. Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κατερίνας Καλεντερίδου, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων εσωτερικής επικαιρότητας καθώς και για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε τα εξής:

Στη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ υπάρχει μια τόσο φιλοκυβερνητική και φιλο-Μητσοτακική στάση που οτιδήποτε δεν αρέσει στον Μητσοτάκη δεν υπάρχει ως είδηση

«Η συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα αποφασίστηκε γιατί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει ανησυχία ότι κάποια πράγματα δεν πάνε καλά στην Ελλάδα σε αυτούς τους τομείς. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν θα μείνουμε στη συζήτηση, αλλά στις αρχές Φεβρουαρίου θα εγκρίνουμε και σχετικό ψήφισμα, που θα προσπαθεί κάποια πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους μπας και βελτιωθούν. Όχι πως δεν το περίμενα, αλλά η συζήτηση αυτή που αφορά την Ελλάδα και είναι ο ορισμός της είδησης, σχεδόν σε όλα τα κανάλια έχει αποσιωπηθεί. Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτή η κατάσταση».

Χρόνια τώρα λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει κερδοσκοπία, έλεγχοι δεν γίνονται και κάποιοι θησαυρίζουν με πρακτικές καρτέλ – Με καθυστέρηση χρόνων ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακάλυψε στα λόγια μόνο ότι υπάρχει πληθωρισμός απληστίας!

«Πριν από χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλεγε ότι θα πάψουμε να πουλάμε το βρεφικό γάλα μόνο μέσα από τα φαρμακεία και θα το πουλούν και τα σούπερ μάρκετ για να γίνει πιο φθηνό. Σήμερα το αποτέλεσμα είναι ότι το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα πουλιέται εννιά φορές ακριβότερα -με όρους αγοραστικής δύναμης- απ’ ότι στη Σουηδία που έχει τρεις φορές υψηλότερους μισθούς από την ΕλλάδαΟρισμένοι θησαυρίζουν και κερδοσκοπούν όχι μόνο σε αυτό αλλά και στα τρόφιμα και στα καύσιμα, χρησιμοποιώντας πρακτικές καρτέλ.

Σε όσα φωνάζαμε εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση απαντούσε ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Μόλις χθες άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει για πληθωρισμό απληστίας. Ευχαριστώ πολύ, αλλά 2,5 χρόνια τώρα τους άφηνε να κερδοσκοπούν.

Ο κόσμος πρέπει να πάψει να τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλές φορές βλέποντας τα μεγάλα κανάλια είναι σαν να έχουν έναν ενιαίο αρχισυντάκτη, ό,τι αρέσει στη Νέα Δημοκρατία παίζει, ό,τι ευνοεί την αντιπολίτευση, υποβαθμίζεται».

Το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών δεν προσφέρεται για μικροπολιτική: Ίσα δικαιώματα για όλους τους Έλληνες πολίτες και ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά όλων των οικογενειών

«Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς έχει μία πυξίδα που λέει ίσα δικαιώματα για όλους τους Έλληνες πολίτες και ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά, όλων των οικογενειών. Είναι προτιμότερο ένα παιδί να μεγαλώνει με αγάπη σε μια οικογένεια, παρά να υποφέρει σε ένα ίδρυμα. Από αυτή τη σκοπιά, περιμένουμε να δούμε το νομοθέτημα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση. Αλλά εκτιμώ ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς θα το στηρίξει. Για τα άλλα κόμματα διαπιστώνω μια μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά, να διαφωνεί με τις προτάσεις ΜητσοτάκηΣτον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν ένα θέμα που ήταν πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία να το μετατρέψουν σε δικό τους πρόβλημα, με λάθος δηλώσεις περί πειθαρχίας, συμπεριφορών, διαμάχες μεταξύ στελεχών. Στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω μια καθαρή γραμμή, αρκετοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Και το ΚΚΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του θέλει την ισότητα στο γάμο και τα δικαιώματα των παιδιών να κατοχυρώνονται, η ηγεσία του κόμματος έχει αναχρονιστικές συντηρητικές απόψεις».

Υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση – Το ζητούμενο είναι να υπάρξει αντίπαλο δέος απέναντι στη μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Όπου δεν υπάρχει έλεγχος κυριαρχούν μονομέρειες. Γι΄αυτό και είναι καλό και για τη δημοκρατία να υπάρξει αντίπαλο δέος απέναντι στη μονοκρατορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει ένα κενό στην αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγεσία Κασελάκη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ενώ το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πείθει ότι μπορεί να ξαναγίνει το μεγάλο κραταιό ΠΑΣΟΚ που ενέπνεε τον κόσμο».

 Στις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά αξίζει και θα πετύχει υψηλότερο ποσοστό από τις αφετηριακές δημοσκοπήσεις και θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο

«Οι αφετηριακές δημοσκοπήσεις καταγράφουν για τη Νέα Αριστερά ποσοστά από 2,5% μέχρι 3,5%. Είναι ένα ποσοστό αφετηρίας. Στις ευρωεκλογές εκτιμώ πως η Νέα Αριστερά αξίζει και θα πετύχει ένα υψηλότερο ποσοστό.

Ο κόσμος χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, μαχητικότητα αλλά και πρόταση, όχι μόνο κριτική. Εκεί επενδύει η Νέα Αριστερά. Με τη νέα γενιά μπροστά και επικεφαλής τον Αλ. Χαρίτση που έχει σημαντικά ηγετικά προσόντα, σοβαρότητα, τεχνοκρατική επάρκεια και ήθος, πολιτικό και κοινοβουλευτικό, η Νέα Αριστερά έχει τη δυνατότητα και θα καταφέρει να πάει ψηλότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό που λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει τη νέα Αριστερά φτάνει στο 20%. Ο στόχος είναι η δυνατότητα να γίνει στήριξη και αυτό θέλει δουλειά από όσους πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια. Σε κάθε νομό, σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι με διαδρομή, σοβαρότητα και ήθος. Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Να συζητήσουμε επιτέλους τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη – Ο κόσμος να σκεφτεί σοβαρά ποιους θα ψηφίσει για το Ευρωκοινοβούλιο, να δει προγράμματα και να στείλει πρόσωπα που να ‘’κάνουν για τη δουλειά’’, όχι μόνο σελέμπριτις.

«Στις Βρυξέλλες αποφασίζονται τα πράγματα. Οχτώ στους δέκα νόμους που ψηφίζονται από την Ελληνική Βουλή, βγαίνει Προεδρικό διάταγμα ή υπουργική απόφαση, ουσιαστικά είναι προσαρμογή του ελληνικού δικαίου στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Επομένως οι ευρωεκλογές έχουν σημασία και γι’ αυτό δεν πρέπει να τις δούμε σαν γκάλοπ. Ο κόσμος να μην ψηφίσει μόνο σελέμπριτις, να δει προγράμματα και πρόσωπα που να κάνουν για τη δουλειά. Γιατί κάποιος μπορεί να είναι πολύ καλός καλλιτέχνης, δημοσιογράφος, ποδοσφαιριστής ή οτιδήποτε άλλο σπουδαίος στον τομέα του, αλλά να μην κάνει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, πρέπει να συζητήσουμε για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Θα ανέβουμε σκαλιά; Θα πάψουμε να είμαστε με τους χαμηλότερους μισθούς και με τις ακριβότερες τιμές; Θα γίνουμε μια χώρα που να έχει καλή δημόσια παιδεία, καλό, καλή δημόσια υγεία, τουλάχιστον στο μέσο ευρωπαϊκό όροΘα βελτιώσουμε το κοινωνικό κράτος; Θα αποκτήσουμε περισσότερες επενδύσεις για να μπορούμε να έχουμε και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας; Γιατί δεν υπάρχει ούτε μία χώρα μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση που να την ξεπεράσαμε σε βιοτικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν πολλές που μπήκαν μετά από εμάς δεκαετίες μετά από εμάς, πολύ φτωχότερες από εμάς και μας έχουν ξεπεράσει. Αυτά πρέπει να είναι στην ατζέντα των ευρωεκλογών».

https://www.papadimoulis.gr/250124-2/

Ειδήσεις: Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική - Κεντρική Μακεδονία.